Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

Болница ”Србија” организује бесплатне превентивне прегледе дојки

Извор: ЈЗУ Болница ”Србија”

Поводом мјесеца борбе против рака дојке Болница „Србија“ организује бесплатне превентивне прегледе дојки од 18.10.2021. до 27.10.2021. године.

Прегледе ће обављати примаријус доктор Милорад Шупић, специјалиста опште хирургије у термину од 11:00 до 16:00 часова.

Прегледи ће се обављати у Поликлиници, амбуланта број један. За преглед је потребна упутница.

Термин за преглед можете заказати на број телефона: 057/325-329 у периоду од 12:30 часова до 14:30 часова.

Прим. др Милорад Шупић истакао је да су најбоља превенција против рака дојке превентивни прегледи гдје откривамо да ли код жена постоје одређене промјене на дојкама.

Рак дојке је најчешћи злоћудни тумор код жена.

„Самопрегледи код жена су јако битни, јер жена најбоље познаје своје дојке и може да осјети уколико постоји неки проблем или промјена“, нагласио је др Шупић.

Најчешчи симптоми код рака дојке су појава квржице на дојци, увлачење брадавица, исцједак из дојке, увлачење и црвенило коже и увећање дојке.

Најбоља превентивна мјера за рано откривање рака дојке су прегледи и самопрегледи дојки, касније ултразвук и мамографија када су шансе за излијечење далеко веће, него када жене дођу у већ запуштеној фази, што је нажалост јако учестало, појашњава др Шупић.

Лијечење рака дојке је јако комплексно и дуготрајно. Најбитније је открити промјене на вријеме, да би се благовремено могла одредити терапија.

Циљ организовања бесплатних прегледа је подизање свијести код жена, да у што већем броју дођу на преглед како би у случају раног откривања рака дојке могућност излијечења била већа.

Filter 2019