Fri. Oct 15, 2021
ћирилица /латиница

Шешлија: Спремно смо дочекали четврти талас епидемије вируса корона

Извор: Срна

Директор Болнице “Србија” Источно Сарајево Небојша Шешлија изјавио је да су у овој установи спремно дочекали четврти талас епидемије вируса корона и повећан прилив заражених пацијената.

Шешлија је изјавио да се ситуација на подручју Сарајевско-романијске регије усложњава и да се биљежи повећан број пацијената са тешком клиничком сликом.

Према његовим ријечима, на ковид одјељењима Болнице “Србија” тренутно је хоспитализовано 29 пацијената, од којих су два прикључена на респиратор.

Шешлија је нагласио да су протекла два до три мјесеца, током периода повољније епидемиолошке ситуације, искориштена за припреме и консолидацију одјељења за нови талас и повећан притисак на Болницу.

Он је додао и да је медицинско особље успјело да искористи годишње одморе, што је веома важно, с обзиром да се очекује још једна тешка јесен и зима, када је у питању борба против вируса корона.

“Захваљујући Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске, располажемо са довољним количинама свих неопходних лијекова и заштитне опреме. Чинимо све да нашим грађанима омогућимо квалитетну медицинску услугу”, закључио је Шешлија.

Filter 2019