Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /latinica

Šarac: Građani da se vakcinišu prije novog talasa virusa

Izvor: Srna

Dom zdravlja Pale apeluje da se građani u što većem broju odazovu masovnoj imunizaciji kako bi zaštitili sebe i druge od najavljenog delta soja virusa korona, izjavio je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Ivan Šarac.

On je naglasio da paljanska zdravstvena ustanova na raspolaganju ima dovoljno vakcina, a građani mogu da biraju između “fajzera”, “sputnjika ve” i “sinofarma”.

Šarac je pozvao sve građane da budu odgovorni i da se odazovu imunizaciji na vrijeme, prije širenja delta soja virusa korona na Palama.

On je istakao da je paljanski Dom zdravlja putem dopisa apelovao i na sva javna preduzeća – škole, vrtiće, Opštinsku upravu, kao i na sva preduzeća od republičkog i opšteg interesa da se odazovu procesu vakcinacije.

“Mi putem naših službi porodične medicine, hitne pomoći i ostalih apelujemo i pozivamo sve pacijente koji se jave po drugom osnovu da se vakcinišu, jer mogu to da učine odmah, bez prethodnog zakazivanja termina. Vakcinu mogu primiti sve starosne kategorije”, naglasio je Šarac.

Prema njegovim riječima, stara, bolesna i nepokretna lica koja žele da prime vakcinu mogu da pozovu porodičnog ljekara, te zatraže dolazak tima na kućnu adresu.

Šarac je rekao da je na Palama trenutna epidemiološka situacija pod kontrolom i da je virusom korona zaraženo pet lica, koja su stabilnog zdravstvenog stanja.

Direktor Doma zdrvlja Pale zamolio je građane da se ne opuštaju i da poštuju sve propisane epidemiološke mjere zaštite i tako pokažu odgovornost za sebe i druge.

Filter 2019