Mon. Sep 20, 2021
ћирилица /латиница

Шарац: Грађани да се вакцинишу прије новог таласа вируса

Извор: Срна

Дом здравља Пале апелује да се грађани у што већем броју одазову масовној имунизацији како би заштитили себе и друге од најављеног делта соја вируса корона, изјавио је Срни директор ове здравствене установе Иван Шарац.

Он је нагласио да паљанска здравствена установа на располагању има довољно вакцина, а грађани могу да бирају између “фајзера”, “спутњика ве” и “синофарма”.

Шарац је позвао све грађане да буду одговорни и да се одазову имунизацији на вријеме, прије ширења делта соја вируса корона на Палама.

Он је истакао да је паљански Дом здравља путем дописа апеловао и на сва јавна предузећа – школе, вртиће, Општинску управу, као и на сва предузећа од републичког и општег интереса да се одазову процесу вакцинације.

“Ми путем наших служби породичне медицине, хитне помоћи и осталих апелујемо и позивамо све пацијенте који се јаве по другом основу да се вакцинишу, јер могу то да учине одмах, без претходног заказивања термина. Вакцину могу примити све старосне категорије”, нагласио је Шарац.

Према његовим ријечима, стара, болесна и непокретна лица која желе да приме вакцину могу да позову породичног љекара, те затраже долазак тима на кућну адресу.

Шарац је рекао да је на Палама тренутна епидемиолошка ситуација под контролом и да је вирусом корона заражено пет лица, која су стабилног здравственог стања.

Директор Дома здрвља Пале замолио је грађане да се не опуштају и да поштују све прописане епидемиолошке мјере заштите и тако покажу одговорност за себе и друге.

Filter 2019