Thu. Oct 21, 2021
ћирилица /латиница

ФK „ Жељезница“ прославила педесети рођендан

Извор: Општина Трново

Прослава јубилеја почела је Ревијалном утакмицом између актуелног састава клуба и ветерана који су завршили резултатом 6:3 у корист актуелног састава клуба. Догађај је пратио већи број грађана дајући подршку и играчима и клубу.

У Центру за културу одржана је Свечана академија на којој су грађани могли погледати филм о клубу, његовим почецима, животу и раду клуба, а затим су додијељена јубиларна признања постхумно, као и захвалнице заслужним појединцима.

Фудбалски клуб од оснивања 1971.године није прекидао свој рад, изузев ратних дешавања, а сусретао се у постратном периоду као и касније са низом проблема, што ипак није поколебало играче и управу клуба да наставе са својим радом. У плану је изградња спортског центра у кругу стадиона, који би се реализовао уз помоћ Општине Трново и Скупштине града Источно Сарајево.

У овој години успјели су да се пласирају у Прву футсал лигу РС , а први тим се налази у Регионалној лиги Југ РС. Рад клуба подржава локална заједница, док играчи и управа клуба својим добрим резултатима представљају нашу општину и показују лијепу спортску слику нашег мјеста.

Filter 2019