Fri. Oct 15, 2021
ћирилица /латиница

Филм ”Тома” у Културном центру Пале

Извор: Културни центар Пале

Ново филмско остварење српске кинематографије филм „Тома“ биће премијерно приказан у Културном центру Пале у више термина.

Филм представља импресионистички портрет Томе Здравковића који приказује саме његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у умјетничком миљеу тадашње Југославије.

Поред Томе, кроз филм ћемо пратити и животе познатих умјетника тог времена: Зорана Радмиловића, Мике Антића, Тозовца и других.

“Тома ” је биографски филм о Томи Здравковићу, човјеку кога не памтимо само по његовим пјесмама и начину на који их је пјевао, већ и као једног великог боема – по понашању и у души. Филм прати двије линије радње: 1991. пратимо однос Томе и доктора који започиње лијечење Томе и како се то познаство претвара у пријатељство.

Друга линија прати Томин живот: од дјетињства у Печењевцима, преко познанства са Силваном Арменулић које ће пресудно утицати на његову каријеру али и на приватни живот, достизања неслућене висине популарности, али и дна живота. Ово је прича о души.

Термини приказивања филма су четвртак, 23.9.2021. у 17:30 и 21:00 и петак, 24.9.2021. у 18:00 и 20:30.

Цијена улазнице износи 4 КМ. Улазнице ће бити у продаји од понедјељка 20. септембра, и моћи ће се купити радним данима од 9 до 15 часова и од 18 до 20 часова, а на дане играња од 9 па до почетка пројекција. Резервације можете извршити путем контакт телефона 057 / 227 -132. Резервација важи до 12 часова наредног дана од момента када се изврши резервација.

Filter 2019