Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /latinica

Film ”Nečista krv” 8. i 9. septembra u Kulturnom centru Istočno Sarajevo

Izvor: FILTER

U Kulturnom centru Istočno Sarajevo će biti održane projekcije filma ”Nečista krv” 08. i 09. septembra od 19.00 i 21.00.

Film prati priču o Hadži Trifunu (Dragan Bjelogrlić), uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom. Dok Trifun priprema da ga naslijede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana “Nečista krv”.

Glumci: Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Feđa Štukan, Katarina Radivojević

Animirani film ”Neukrotivi spirit” će se takođe prikazivati 08. i 09. septembra sa početkom u 17.00 časova.

Epska avantura Neukrotivi Spirit je sljedeće poglavlje u voljenoj priči koja stiže iz Dream Works Animation. Ovo je priča o tvrdoglavoj djevojci koja žudi za mjestom kojem pripada, koja otkriva srodnu dušu kada joj se život preplete sa divljim konjem, Neukrotivim Spiritom.

Glumci: Irina Arsenijević, Ivona Rambosek, Darija Vračević, Marko Marković, Aleksandar Gligorić, Milan Antonić, Dragan Vujić, Dušica Novaković.

Karte se mogu kupiti na bilternici Kulturnog centra od ponedjeljka, u periodu od 09.00 do 17.00 časova. Cijena ulaznice je 4 KM.

Filter 2019