Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /latinica

U Palama obilježen Međunarodni dan bez automobila

Izvor: FILTER/D.L.

Danas je u Palama obilježen Međunarodni dan bez automobila, uz učešće mališana Dječjeg centra „Bubamara“ i Osnovne škole „Pale“.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Aleksandar Rajić rekao je da je obilježavanje Međunarodnog dana bez automobila od velikog značaja jer se na taj način pokušava skrenuti pažnja ljudima kako mogu učestvovati u zaštiti životne sredine i svoj grad zaštititi od vazdušnog zagađenja.

„Na ovaj način želimo skrenuti pažnju ljudima da mogu koristititi i druge, alternativne vidove saobraćaja“, rekao je Rajić.

Rajić se zahvalio Opštini Pale i Gradu Istočno Sarajevo, kao i Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Pale, te vrtiću „Bubamara“.

Vanja Jugović, direktor JU Dječji centar „Bubamara“ istakla je da je u obilježavanju Dana bez automobila učestvovalo 60-ak mališana ove ustanove.

„Mališani vrtića „Bubamara“ i ove godine učestvuju na ovoj manifestaciji koja je za svako dijete ali i za svakog čovjeka ove planete veoma bitna. Obilježavanjem Međunarodnog dana bez automobila pokušavamo bar malo da probudimo svijest o značaju zdrave strane za zdrav rast, razvoj djeteta i svakog čovjeka.“, istala je Jugovićeva.

Đorđe Žižović, komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Pale, rekao je da je glavna poruka da vozači treba da obrate pažnju na pješake u saobraćaju, pogotovo na djecu, kako ih ne bi ugrozili.

„Policijska uprava Istočno Sarajevo i Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Pale u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, danas je ovdje povodom međunarodnog Dana bez automobila izvela najmanje razrede osnovne škole „Pale“ i obdaništa, kako bismo ostavili poruku da svakog dana ovdje, pored škole, bude veliki broj djece predškolskog i školskog uzrasta“, rekao je Žižović.

Žarko Čović, v. d. načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti rekao je da će Opština Pale nastaviti da podržava manifestacije koje promovišu zaštitu i očuvanje životne sredine.

„Obilježavanjem Međunarodnog Dana bez automobila pokušavamo da razvijemo svijest naših starijih sugrađana i mališana o značaju razvoja i očuvanja životne sredine, razvoju ekologije ali i bezbjednosti u saobraćaju kako mališana kao učesnika u saobraćaju, tako i svih ostalih“, naglasio je Čović.

Filter 2019