Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

У Палама обиљежен Међународни дан без аутомобила

Извор: ФИЛТЕР/Д.Л.

Данас је у Палама обиљежен Међународни дан без аутомобила, уз учешће малишана Дјечјег центра „Бубамара“ и Основне школе „Пале“.

Директор Основне школе „Пале“ Александар Рајић рекао је да је обиљежавање Међународног дана без аутомобила од великог значаја јер се на тај начин покушава скренути пажња људима како могу учествовати у заштити животне средине и свој град заштитити од ваздушног загађења.

„На овај начин желимо скренути пажњу људима да могу користитити и друге, алтернативне видове саобраћаја“, рекао је Рајић.

Рајић се захвалио Општини Пале и Граду Источно Сарајево, као и Полицијској станици за безбједност саобраћаја Пале, те вртићу „Бубамара“.

Вања Југовић, директор ЈУ Дјечји центар „Бубамара“ истакла је да је у обиљежавању Дана без аутомобила учествовало 60-ак малишана ове установе.

„Малишани вртића „Бубамара“ и ове године учествују на овој манифестацији која је за свако дијете али и за сваког човјека ове планете веома битна. Обиљежавањем Међународног дана без аутомобила покушавамо бар мало да пробудимо свијест о значају здраве стране за здрав раст, развој дјетета и сваког човјека.“, истала је Југовићева.

Ђорђе Жижовић, командир Полицијске станице за безбједност саобраћаја Пале, рекао је да је главна порука да возачи треба да обрате пажњу на пјешаке у саобраћају, поготово на дјецу, како их не би угрозили.

„Полицијска управа Источно Сарајево и Полицијска станица за безбједност саобраћаја Пале у оквиру акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“, данас је овдје поводом међународног Дана без аутомобила извела најмање разреде основне школе „Пале“ и обданишта, како бисмо оставили поруку да сваког дана овдје, поред школе, буде велики број дјеце предшколског и школског узраста“, рекао је Жижовић.

Жарко Човић, в. д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности рекао је да ће Општина Пале наставити да подржава манифестације које промовишу заштиту и очување животне средине.

„Обиљежавањем Међународног Дана без аутомобила покушавамо да развијемо свијест наших старијих суграђана и малишана о значају развоја и очувања животне средине, развоју екологије али и безбједности у саобраћају како малишана као учесника у саобраћају, тако и свих осталих“, нагласио је Човић.

Filter 2019