Mon. Oct 25, 2021
ћирилица /latinica

U Palama obilježavanje Dana bez automobila

Izvor: Srna

U Palama će danas, povodom evropske kampanje “Dan bez automobila”, na sat vremena za saobraćaj biti zatvorene dvije ulice u užem centru.

Saobraćaj će biti zatvoren od 11.00 do 12.00 časova u ulicama Milana Simovića i Milutina Milankovića, a iz policije navode da će saobraćaj biti preusmjeren alternativnim putnim pravcima i ulicama.

Povodom evropske kampanje “Dan bez automobila” biće održan prigodan program s ciljem podizanja svijesti o značaju zaštite životne sredine, kao i zaštiti učesnika u saobraćaju, posebno djece.

Iz Osnovne škole “Pale” najavljeno je da obilježavanjem međunarodnog “Dana bez automobila” žele podstaći stanovnike da se, kad god je to moguće, oslanjaju na alternativne vidove prevoza čime se smanjuje zagađivanje, buka i opasnost u saobraćaju.

U programu će učestvovati učenici paljanske osnovne škole, Dječiji centar “Bubamara”, Policijska uprava za bezbjednost saobraćaja Pale i Udruženje “Klub ideja” uz podršku lokalne zajednice i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Filter 2019