Sun. Sep 26, 2021
ћирилица /латиница

У Источном Сарајеву у клупама 564 првачића

Извор: Срна

На подручју града Источно Сарајево у први разред основне школе у новој школској години уписана су 564 ученика, што је за око 60 првачића више него у прошлој години.

Самостални стручни сарадник за односе са јавношћу у Градској управи Александра Берјан изјавила је Срни да је у Основној школи /ОШ/ “Пале” уписано 89 ђака првог разреда.

-У Основној школи Србија на Палама уписано је 76 ученика првог разреда, што је више него прошле године. У ОШ Мокро уписано је 20 првачића – навела је Берјанова.

Она је додала да ОШ “Пале” похађа укупно 867 ученика, ОШ “Србија” 600, а ОШ “Мокро” 205 ученика.

Према њеним ријечима, у соколачкој основној школи уписано је 87 првачића, а укупан број ученика који похађају ову школу је 836.

Берјанова је навела да су у Основној школи “Свети Сава” у Источном Новом Сарајеву уписана 144 ученика првог разреда, а ова школа броји укупно 1.130 ученика.

Она је додала да је на подручју општине Источна Илиџа у три основне школе уписано 140 ученика првог разреда.

-У ОШ Петар Петровић Његош у Источној Илиџи уписана су 72 ученика првог разреда, а школа укупно има 774 ученика. У ОШ Јован Дучић у Kасиндолу 36 ученика, а укупно их има 355, док су у ОШ Алекса Шантић у Војковићима уписана 32 првачића, а школа укупно има 296 ученика – прецизирала је Берјанова.

Она је додала да је у ОШ “Свети Сава” у Трнову у први разред уписано осам ученика, као и у прошлој школској години, а ову школу тренутно похађају 64 ученика.

Према њеним ријечима, у школама у Источном Сарајеву у току је вакцинација наставног и ваннаставног особља, а настава ће се одвијати у складу са препорукама Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Настава у основним и средњим школама у Републици Српској почела је данас у школским клупама уз трајање часова од 45 минута и без дијељења ођељења.

Filter 2019