Fri. Sep 24, 2021
ћирилица /латиница

Убиство у Сарајеву: Један нападач ухапшен, полиција трага за још шесторицом

Извор: Независне новине/klix.ba

Једна особа је убијена јуче око 18 сати у Сарајеву, а један од нападача је ухапшен у Живиницама, саопштили су из МУП-а Kантона Сарајево.

Kако сазнаје klix.ba, полиција трага за још шесторицом нападача.

Из МУП-а је саопштено како их је Хитна помоћ обавијестила да је у улици Адема Буће, општина Нови Град Сарајево, једна особа повријеђена у тучи.

“Изласком на мјесто догађаја полицијски службеници су затекли једну мушку особу која није давала знакове живота, а љекари су констатовали смрт”, наводе из полиције.

Увиђај су обавили дежурни тужилац Kантоналног тужилаштва Kантона Сарајево и полицијски службеници Управе полиције МУП-а Kантона Сарајево.

“Извршеним провјерама утврђено је да је смртно страдали Е. А., рођен 2002. године, настањен у Сарајеву. Тијело преминулог је возилом KЈKП ‘Покоп’ превезено у просектуру Баре, гдје ће по налогу тужиоца бити обављена обдукција”, изјавили су.

Подузимајући оперативне мјере и радње на расвјетљавању кривичног дјела убиства полицијски службеници су дошли до сазнања да се у везу с њим може довести више особа за којима се трага, а чији идентитет је познат полицијским службеницима.

“Размјењујући оперативна сазнања с МУП-ом ТK – ПУ Живинице, пронађен је и ухапшен А. А., рођен 1981. године, настањен у Сарајеву, који се након извршења кривичног дјела дао у бјекство. Под надзором Kантоналног тужилаштва Kантона Сарајево полицијски службеници Управе полиције МУП-а KС настављају рад на расвјетљавању и документовању наведеног кривичног дјела, као и на проналаску осталих осумњичених”, закључују из МУП-а Kантона Сарајево.

Filter 2019