Sun. Sep 26, 2021
ћирилица /латиница

Тројка из блока: Прикупљено 2.708 КМ за породицу Димић

Извор: Срна

У Палама је у хуманитарно-спортској манифестацији “Тројка из блока” прикупљено 2.708 КМ за помоћ вишечланој породици Димић из ове локалне заједнице.

Организатори манифестације, која је одржана синоћ, били су хуманитарно удружење “Срби за Србе”, у сарадњи са баскет тимом “Street ball Pale”.

Генерални секретар Хуманитарне организације “Срби за Србе”, огранак Република Српска, Саша Вигњевић рекао је новинарима да породици Димић намјеравају да дограде купатило и ослободе додатни простор у кући.

“Тренутно је отворено око 20 пројеката у Републици Српској, а акције проводимо од Херцеговине, преко Семберије до Крајине и видјећемо колико породица ћемо успјети да помогнемо”, истакао је Вигњевић.

Он је подсјетио да је ова организација помогла више од 30 породица на подручју Сарајевско-романијске регије.

Један од учесника манифестације Срђан Јокић је истакао да је хуманост разлог што се пријавио да би се прикупило довољно средстава за њихове суграђане.

Један од коорганизатора манифестације Марко Лазаревић, члан паљанске екипе “Street ball Pale”, захвалио је свим учесницима и изразио наду да ће овај спортски догађај у будућности бити масовнији.

Он је напоменуо да “Street ball Pale” пружа логистичку подршку хуманитарној организацији “Срби за Србе”, те да је сарадња на врхунском нивоу.

У непосредној близини терена на Студентском тргу налазио се и покретни бутик, у којем је било могуће купити мајицу са патриотским мотивима и на тај начин донирати средства за помоћ социјално угроженим категоријама становништва.

Хуманитарна организација “Срби за Србе” од 2006. године прикупила је више од 5,1 милиона евра и помогла 2.600 породица живе широм Балкана.

Кроз идеју “Тројка из блока” од 2012. године организовано је више од 800 различитих турнира у градовима широм свијета – на чак три континента, а на Палама је први пут организована 2015. године.

Filter 2019