Wed. Sep 22, 2021
ћирилица /латиница

”Тројка из блока”: Прикупљено око 9.000 КМ за породицу Димић

Извор: Срна

У Источном Новом Сарајеву је у хуманитарно-спортској манифестацији “Тројка из блока” прикупљено око 9.000 KМ за помоћ вишечланој породици Димић из Мокрог да добије нормалне услове за живот.

Средства се још прикупљају, након чега ће бити познато тачно колико је помоћи прикупљено.

Организатори манифестације, која је одржана синоћ на теренима у Парку Гаврило Принцип, је хуманитарно удружење “Срби за Србе”.

На Тргу Србије синоћ је постављен штанд организације на којем су продавани купони у вриједности од пет KМ и том симболичном донацијом директно су грађани помогли породици Димић, а то могу учинити и позивом на хуманитарни број 17763.

Један од организатора турнира Марко Маунага рекао је Срни да је ово пети пут да организација “Срби за Србе” организује хуманитарну акцију у Источном Сарајеву, а до сада је пружена помоћ за 12 породица. Укупна вриједност испоручене помоћи је око 72.000 KМ.

Маунага је нагласио да је одзив спонзора и привредника из Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе био јако добар и захвалио је свим људима који су препознали ову хуманитарну организацију.

Учесник турнира Предраг Јовановић који је погодио три тројке рекао је Срни да му је увијек драго да учествује у овој хуманитарној манифестацији.

Јовановић је истакао да су “Срби за Србе” организација која заслужује сваку похвалу и подршку и постали су синоним за хуманост у свим српским земљама.

Хуманитарна организација “Срби за Србе” од 2006. године прикупила је више од 5,1 милиона евра и помогла 2.600 породица широм Балкана.

У оквиру идеје “Тројка из блока” од 2012. године организовано је више од 800 различитих турнира у градовима широм свијета – на чак три континента.

Filter 2019