Sat. Oct 23, 2021
ћирилица /латиница

Трново: Буџет у првих пола године остварен 37 одсто од плана

Извор: Срна

Скупштина општине Трново усвојила је извјештај о извршењу буџета за прво полугодиште према којем су приходи остварени у износу од 904.415 KМ, односно 37,07 одсто од плана за ову годину.

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић изјавио је Срни да су буџетски расходи остварени у износу од 1.135.651 KМ, што је 46,55 одсто од плана.

Одборници су усвојили и Извјештај о спроведеној финансијској ревизији општине за прошлу годину, Акциони план за отклањање пропуста и неправилности утврђених по ревизорском извјештају и Извјештај о раду Надзорног одбора Скупштине општине за првих шест мјесеци ове године.

Усвојен је и Приједлог одлуке о усвајању измјене дијела ревизије Регулационог плана “Спортско-рекреационо подручје Јахорина на подручју општине Трново” на иницијативу инвеститора и Приједлог одлуке о давању сагласности за детаљно геолошко истраживање техничког грађевинског камена – дијабаза на локалитету Бандијерка-Рогој.

На данашњој сједници није усвојен приједлог одлуке о именовању савјета плана за праћење израде измјене дијела ревизије Регулационог плана “Спортско – рекреационо подручје Јахорина на подручју општине Трново”, локалитет Шатор, већ је предложено да ова тачка дневног реда буде на некој од наредних сједница.

Filter 2019