Fri. Oct 15, 2021
ћирилица /латиница

ТГТ Техногас: Сав увезени и испоручени кисеоник за употребу у здравству

Извор: Срна

Сав увезени и испоручени кисеоник здравственим установама у Републици Српској у протеклом периоду има одговарајућу чистоћу за употребу у здравственим установама, наведено је у саопштењу предузећа „ТГТ Техногас“, који је потписао директор Станислав Чађо, реагујући на, како је наведено, бројне нападе и изречене неистине.

– Сваки увоз и испоруку прати одговарајући сертификат о усклађености, који то потврђује. Испорука кисеоника купцима одвијала се у складу са одредбама и условима садржаним у тендерима, које су установе објављивале. Пружени ниво услуге био је такав да је осигуравао снабдјевеност здравствених установа и у најтежим и најкритичнијим тренуцима пандемије ковида 19 – наводе из “ТГТ-а”.

Агенција за лијекове БиХ је прије два дана фирми “ТГТ Техногас” издала Рјешење о забрани промета и производње медицинског кисеоника јер, како се наводи, не посједује потребне дозволе.

По налогу Владе, у Универзитетском клинилком центру (УКЦ) Републике Српске узет је узорак кисеоника, који се свакодневно користи у овој здравственој установи.

Filter 2019