Thu. Aug 11, 2022
ћирилица /латиница

Стефановић: Ако буде обавезног војног рока, трајаће шест мјесеци

Извор: Срна

Министар одбране Србије Небојша Стефановић изјавио је да ће обавезно служење војног рока, уколико буде враћено, трајати шест мјесеци.

Стефановић је рекао да не може унапријед да зна да ли ће се на државном нивоу донијети одлука о обавезном служењу војног рока, али очекује да ће све бити јасно до краја године.

– Морамо све темељно да припремимо прије него што се одлука донесе јер су касарне биле девастиране. У току су расправе на ову тему, а уколико буде обавезног рока, мислим да смо најближи моделу од шест мјесеци. То неће бити “идите у војску да чистите касарне”, већ ће бити право служење војске – изјавио је Стефановић за телевизију Прва.

Он је истакао да Србија јача војску не зато да би угрожавала некога из региона, већ да покаже да није мета или лак плијен и да су њени грађани заштићени.

– Кад год је Србија имала јаку војску нико је није дирао. Ово је дефанзивна ствар, ствар одвраћања противника. Уосталом, када је Србија водила освајачке ратове? Никада. Само смо бранили свој народ. Увијек смо спремни, али дао Бог да никад не затреба – рекао је Стефановић.

Filter 2019