Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /latinica

Sve više građana se okuplja ispred Hrama u Podgorici

Izvor: Agencije

Veliki broj građana Nikšića krenuo je za Podgoricu do Hrama Hristovog Vaskrsenja. Oni su krenuli da pozdrave patrijarha Porfirija i mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Iz više gradova u Crnoj Gori građani su krenuli organizovano na svečanost u Podgoricu.

Srpski patrijarh u Podgoricu je stigao u 13.30 časova i to je njegov prvi dolazak otkako je izabran za poglavara Srpske pravoslavne crkve. 

Svečani doček patrijarha Porfirija biće upriličen večeras u 18.00 časova u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, gdje će biti služena svečana doksologija i večernja služba.

Nakon toga obratiće se okupljnima, kao i mitropolit Joanikije, a potom će biti upriličen bogat kulturno-umjetnički program koji će početi projekcijom dokumentarnih filomova “Litije” i “Mitropolit Joanikije”.

U programu će učestvovati guslar Đoko Koprivica, foklorni ansambl narodnih igara i pjesama “Đurđevdansko kolo” iz Podgorice, Danica Crnogorčević, Branka Zečević, Fenečki biseri, frulaš Radovan Suknović, Beogradski sindikat, Neverne bebe, objavila je Mitroplija crnogorsko-primorska.

Zbog epidemioloških mjera večernja služba i kompletna svečanost biće napolju na velikoj bini ispred Sabornog hrama.

Patrijarh je u Crnu Goru doputovao povodom ustoličenja mitropolita Joanikija, koje će se obaviti sutra u Cetinjskom manastiru.

Filter 2019