Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /латиница

Све више грађана се окупља испред Храма у Подгорици

Извор: Агенције

Велики број грађана Никшића кренуо је за Подгорицу до Храма Христовог Васкрсења. Они су кренули да поздраве патријарха Порфирија и митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Из више градова у Црној Гори грађани су кренули организовано на свечаност у Подгорицу.

Српски патријарх у Подгорицу је стигао у 13.30 часова и то је његов први долазак откако је изабран за поглавара Српске православне цркве. 

Свечани дочек патријарха Порфирија биће уприличен вечерас у 18.00 часова у Саборном храму Христовог Васкрсења, гдје ће бити служена свечана доксологија и вечерња служба.

Након тога обратиће се окупљнима, као и митрополит Јоаникије, а потом ће бити уприличен богат културно-умјетнички програм који ће почети пројекцијом документарних филомова “Литије” и “Митрополит Јоаникије”.

У програму ће учествовати гуслар Ђоко Копривица, фоклорни ансамбл народних игара и пјесама “Ђурђевданско коло” из Подгорице, Даница Црногорчевић, Бранка Зечевић, Фенечки бисери, фрулаш Радован Сукновић, Београдски синдикат, Неверне бебе, објавила је Митроплија црногорско-приморска.

Због епидемиолошких мјера вечерња служба и комплетна свечаност биће напољу на великој бини испред Саборног храма.

Патријарх је у Црну Гору допутовао поводом устоличења митрополита Јоаникија, које ће се обавити сутра у Цетињском манастиру.

Filter 2019