Mon. Oct 25, 2021
ћирилица /латиница

Саборни храм у Сарајеву прославио крсну славу

Извор: Срна

Саборни храм Рођења Пресвета Богородице у Сарајеву прославио је данас крсну славу Малу Госпојину, а свету архијерејску литургију служио је Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Митрополит Хризостом је након литургије освештао славско жито и преломио славски колач.

Честитајући вјерницима крсну славу, митрополит Хризостом је истакао да је данас потребна помоћ, молитва и заштита Пресвете Богородице у неприликама у којим се нашао читав свијет.

Митрополит Хризостом је навео да је свијет постао егоцентричан и егоистичан, само гледа себе, а не ближњега, те да управо ови празници представљају прилике да се учи како треба сачувати вјеру и наду.

“Нека буде срећна крсна слава овог светог храма и буде благословено свима који сте данас овдје сабрани и да нас Господ молитвама Пресвете Богородице благослови, укријепи и оснажи. Прије свега наша вјеру, љубав и наду”, рекао је митрополит Хризостом.

Он је поручио да је потребно имати велику љубав не само према Богу, него и према човјеку, који је слика Божија.

“Зато је Господ и казао да љубимо једнако ближњега свога као што љубимо сами себи, као што љубимо Бога. То је оно што је Господ од хришћана захтијевао и захтијева, да ту љубав према Богу и ближњему свакодневно изграђујемо“, рекао је он.

Митрополит Хризостом рукоположио је Угљешу Скоку у чин ђакона.

Filter 2019