Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /латиница

Руске вакцине са Торлака одобрене за употребу

Извор: Танјуг

Руски Институт Гамилеја одобрио је за употребу 550.000 вакцина спутњик В, које су произведене на Торлаку, до 13. августа.

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић рекао је да је Институт Гамалеја синоћ одобрио употребу вакцина са Торлака, које су, каже, потпуно истог квалитета као вакцине које су произведене у Русији.

Он је за РТС појаснио да је контролисано 18 параметара по највећим свјетским стандардима и сви су показали изврстан резултат, додајући да је контролисано 960 узорака, по свим свјетским стандардима.

Поповић је додао да су вакцине спремне за употребу.

“Имамо 550.000 вакцина – 275.000 вакцина компоненте 1 и и 275.000 вакцина компонента 2, спремних за употребу овде у Србији, с ознаком произведено у Србији”, рекао је Поповић.

Kада је ријеч о извозу, каже да ће одлуку о томе донијети Влада Србије и предсједник Александар Вучић.

“Ми треба да усагласимо са руским партнерима, да добијемо од њих одобрење за извоз, да се не би десило да и једни и други извозимо на иста тржишта. Али, сигуран сам да ће за РС, Црну Гору, Северну Македонију, БиХ, за наше комшије сигурно бити ових вакцина у довољним количинама”, рекао је Поповић.

Filter 2019