Sat. Oct 23, 2021
ћирилица /латиница

Промоција књиге Јоване Кешански у петак у Културном центру

Извор: ФИЛТЕР

Матична библиотека Источно Сарајево организује промоцију књиге Јоване Кешански ”109 плетеница”. Промоција ће се одржати у Културном центру Источно Ново Сарајево у петак, 01. октобра, у 19.00 часова.  

Збирка прича “109 плетеница” Јоване Кешански представљаја различита егзистенцијална “преплитања” и душевна превирања у различитим добима одрастања и сазријевања у модерним токовима друштва. Јована Кешански успијева да се ухвати у коштац са проблематиком, преточи је у низ кратких прича и дајући одговоре себи, даје их и читаоцима, који међу редовима проналазе мотивацију за сопствена суочавања са свијетом у себи и око себе.

Јована Кешански рођена је 1980. у Бачкој Паланци. Завршила је Гимназију у истом мјесту, након чега уписује Факултет политичких наука у Београду. По завршетку студија ради као новинар за локалне Недељне новине и као дописник за неколико београдских дневних листова. Дугогодишњи је колумниста познат читаоцима портала Лола и Луфтика. Двије године уназад пише приче за блог Добро јутро. Прву збирку прича “109 плетеница” објавила је у октобру 2020. године. Потписала је уговор са шведском издавачком кућом Сторyтел која ради аудио издање књиге.

Храбри се реченицом из своје књиге “Живот је филм и ово је одлична улога”.

Filter 2019