Sun. Sep 26, 2021
ћирилица /латиница

Почиње Европско првенство за одбојкаше

Извор: Танјуг

Мушка одбојкашка репрезентација Србије сутра почиње такмичење на Европском првенству које се одржава у Пољској, Чешкој, Финској и Естонији.

Актуелни шампиони Европе налазе се у групи А и играће против репрезентација Белгије, Грчке, Пољске, Португала и Украјне.

Први меч српски одбојкаши играју сутра од 20.30 часова против репрезентације Белгије.

Селектор Слободан Ковач изјавио је да је циљ репрезентације одбрана злата освојеног у Паризу, као и да ће репрезентативци настојати да пруже најбоље могуће игре на првенству Европе.

– Надам се да сам урадио праву ствар и да ће играчи који одлазе на првенство бити на нивоу, а сви заједно ћемо се трудити да имамо што боље резултате – рекао је Ковач на конференцији за медије.

Репрезентативац Србије Марко Подрашчанин истакао је да одбојкаши имају квалитет и да имају снагу да се врате кући са медаљом.

– Посједујемо квалитет, имали смо доста добре клупске сезоне. Можда не као прије двије године, када смо у Паризу покорили Европу, али имамо снагу да се кући вратимо са медаљом – рекао је Подрашчанин.

На списку играча који ће учествовати на Европском првенству су: техничари: Никола Јововић и Вук Тодоровић, коректори: Александар Атанасијевић и Дражен Лубурић, либера: Невен Мајсторовић и Никола Пековић, блокери: Марко Подрашчанин, Срећко Лисинац, Петар Крсмановић и Александар Околић и примачи: Немања Петрић, Марко Ивовић, Урош Ковачевић и Павле Перић.

Мечеви ће се одржавати у четири државе, али у шест градова. Пољска ће имати чак три града домаћина у виду Гдањска, Кракова и Катовица, док ће се мечеви у преосталим државама одигравати у по једном граду.

Мечеви у Финској играће се у Тампереу, Талин ће угостити одбојкаше у Естонији, док ће у Чешкој то бити Острава.

Filter 2019