Sat. Sep 18, 2021
ћирилица /латиница

Почели “Дани Душка Трифуновића”

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

На Палама је вечерас отворена традиционалн манифестација која се одржава у част књижевника, пјесника и телевизијског аутора Душка Трифуновића. 

Прва вече манифестације “Дани Душка Трифуновића” протекла је у знаку стихова које је говорио српски глумац Војин Ћетковић, чиме је и свечано почело обиљежавање ове тродневне манифестације.

Филмски и позоришни глумац, Војин Ћетковић истакао је да је велики изазов за сваког глумца говорити поезију, те да је таквих глумаца јако мало. Он је додао да је за њега велика част говорити стихове у знак сјећања на једног великог пјесника као што је био Душко Трифуновић.

“Ово сам само једном радио у свом животу, али пјесме које ћу говорити вечерас су пјесме које сам говорио од своје најраније младости, па до данас. Волим да читам и говорим поезију и волио сам стварно поезију Душка Трифуновића и веома сам узбуђен вечерас”, истакао је Ћетковић.

Он је рекао да је имао част да слуша глумце Петра Краља и Мишу Јанкетића како говори поезију, те да је и он желио да рецитује као они.

Директор Културно – спортског центра Славка Брезо истакла је да је ово једна од најзначајнијих манифестација која има међународни карактер.

У оквиру манифестације “Дани Душка Трифуновића” сутра ће бити одржан програм за одрасле “Буквално тако” у којем ће учествовати пјесници и књижевници Богомир Мијатовић, Горан Врачар, Миленко Шарац, Душко Пеуља и Вид Вукелић.

Покровитељи манифестације су општина Пале, град Источно Сарајево и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Filter 2019