Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /латиница

Потврђена смјена Гордане Тадић

Извор: Независне новине

Kао што се и очекивало Другостепена дициплинска комисија ВСТС-а, одбила је жалбу Гордане Тадић, главног тужиоца Тужилаштва БиХ, те потврдила одлуку првостепене комисије о њеној смјени са мјеста главног тужиоца.

Из ВСТС- а је саопштено да је Тадићевој потврђена и изречена дисциплинска мјера “Премјештање с мјеста главне тужитељице Тужилаштва Босне и Херцеговине на мјесто тужитељице Тужилаштва Босне и Херцеговине”.

“Против одлуке Другостепене комисије ВСТВ-а БиХ може се уложити жалба Вијећу као цјелини у року од 8 дана од дана пријема одлуке. Одлука Другостепене дисциплинске комисије може се побијати само због изречене дисциплинске мјере, у складу са чланом 103. став 2. Пословника ВСТВ-а БиХ”, саопштено је из ВСТС-а.

Подсјећања ради, првостепена дисциплинска комисија за тужиоце ВСТС-а БиХ одлучујући по дисциплинској тужби Уреда дисциплинског тужиоца против тужене Гордане Тадић, главне тужитељице Тужилаштва Босне и Херцеговине, донијела је одлуку и утврдила дисциплинску одговорност тужене зато што је пропустила поступити у складу са релевантним одредбама ТЦМС-у те пропустила подузети потребне радње са циљем отклањања евентуалних техничких препрека за додјелу предмета аутоматским системом одабира. Такође, Тадићева је одговорна јер је супротно одредбама Закона о заштити тајних података БиХ пропустила да покрене поступак персоналних сигурносних провјера упосленика Тужилаштва БиХ.

Filter 2019