Sat. Sep 18, 2021
ћирилица /латиница

Пораз одбојкашица Србије у финалу, Италија шампион Европе

Извор: Б92

Одбојкашице Србије изгубиле су у финалу Европског првенства од селекције Италије 3:1 (24:26, 25:22, 25:19, 25:11), чиме су остале без трећег узастопног злата на континенталним шампионатима.

Иако је кренуло добро, умор је стигао изабранице Зорана Терзића, а Италија је, мора се признати, апсолутно заслужено освојила трофеј.

Није било лако ни једнима ни другима да почну меч пред више од 20.000 људи у Арени. Нервоза је чинила своје, па се ниједна екипа није претјерано одљепљивала у резултатском смислу.

Играло се практично цијели сет поен за поен, све до завршнице када је Србија грешком Паоле Егону стигла до два поена разлике.

Изједначиле су Италијанке на 24:24, али на крилима крцате Арена Србија је преко Тијане Бошковић стигла до освајања првог сета.

У другом је Италија константно водила са два или три поена разлике, али се Србија вратила средином сета и у финишу поново дошла до 22:20.

Међутим, тада је Србија  стала и дозволила ривалкама да освоје пет везаних поена којима су Италијанке изједначиле на 1:1.

То је био преломни моменат на утакмици, иако су Српкиње одлично стартовале у трећем сету и водиле са 7:3 и 10:6.

Тада се десио нови пад, овог пута стрмоглави, јер је у потпуности стао напад по крајевима, а Италијанке су подигле зид на мрежи и освојиле много поена из блока.

Експресно је Италија стигла до изједначења, а онда и до великог преокрета док су српске девојке нијемо посматрале дешавања на терену.

Ништа нису промијениле ни у завршници сета, али што је најгоре, ни у четвртом сету гдје се игра Србије у потпуности распала.

Италија је из поена у поен доминирала у нападима, игри у пољу, невјероватним одбранама, а готово по правилу је све то на крају “зачинила” Паола Егону, најбоља играчица овог меча.

Потпуно се распуцала у четвртом сету и сама дотукла Србију, те донијела европску титулу Италији.

Filter 2019