Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /латиница

Пилоти који су одбили задатак суспендовани, пребројавају се гас-маске и опрема

Извор: dan.co.me

Шеф Директората за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе Миодраг Бешовић из ДФ-а суспендовао је два пилота хеликоптера који су одбили да превезу Патријарха Порфирија и Митрополита Јоаникија на устоличење на Цетиње, потврђено је порталу Дана.

Пилоти хеликоптера МУП-а одбили су да превезу патријарха и митрополита на Цетиње у недjељу ујутро. Због тога су умјесто пилота МУП-а тај задатак извршили пилоти Војске Црне Горе.

Једна од фотографија која је забиљежена током немилих сцена на Цетињу је и она на којој је Борис Бојовић свештеник непризнате Црногорске православне цркве, са гас-маском на лицу.

Полиција је упала у зграду Службе заштите и спашавања Подгорица, изузела документацију, а у току је пребројавање гас – маски, хемијских средстава и опреме, јер се сумња да је дио те опреме завршио код грађана који су се на Цетињу противили устоличењу митрополита Јоаникија и организовали блокаду града, сазнаје портал Дана из поузданих извора.

– Акција је у току, а биће још сличних и то широм Црне Горе, јер је намјера служби безбједности да истину о догађајима на Цетињу изведе до краја и предочи је црногорској јавности – каже саговорник Дана, који је желио да остане анониман.

Током тродневне кризе на Цетињу многи демонстранти су имали гас – маске, а коришћена су и многа хемијска и пиротехничка средства. Полиција сумња да су она добијена из неких државних институција, тако да ће провјере бити настављене и наредних дана.

Filter 2019