Thu. Oct 21, 2021
ћирилица /латиница

Пале: У четвртак промоција књиге „Рођени да вјечно живе“ аутора Миланка Чобовића

Извор: Паљанске новости

У Културном центру „Пале“ у четвртак, 23. септембра, биће промовисана књига „Рођени да вјечно живе“ аутора Миланка Чобовића из Пала.

Књига је објављена почетком године у издаваштву Народне библиотеке „Пале“, а, према ријечима аутора, представља споменицу српским Сарајевско – романијским добровољцима у Великом рату.

„У књизи сам обухватио читаву Сарајевско – романијску регију, од Рогатице, Хан Пијеска, Сокоца, Пала, Источног Старог Града, до Трнова, Хаџића, Илијаша и свих градских општина. Нико до сада није на једном мјесту објединио толико добровољаца до сада. Прикупио сам податке о 2.007 добровољаца и о још 51 особи са овога подручја, који се доводе у везу са Младом Босном. Прикупљено је укупно 455 њихових фотографија, а ту су подаци и спискови о побијеним, страдалим у логорима, онима којима је одузето БиХ држављанство јер су се придружили српској војсци, спискови оних који су побијени у аустругарској војсци, који су заробљени, рањени и слично. У књизи су подаци за 7.200 имена, па мислим да мало која породица са овог подручја ту неће наћи неког свог претка“, рекао је за „Паљанске новости“ аутор књиге Миланко Чобовић.

Промоција књиге почеће у 20.00 часова, а требало би да о књизи, осим аутора, говоре рецензент књиге проф. др Драга Мастиловић, историчар и у име издавача директор Народне библиотеке „Пале“ Бојан Чворо.

На дан промоције, издавач ће дати попуст за куповину књиге, а примјерке ће потписивати аутор лично.

Filter 2019