Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /латиница

Пале: ”Дани Душка Труфуновића” почињу 12. септембра

Извор: ФИЛТЕР

Традиционална манифестација „Дани Душка Трифуновића“ је једна од најдуговјечнијих манифестација које организује Културно-спортски центар Пале, у знак сјећања на нашег великог пјесника.

Прве вечери, 12. септембра са почетком у 19 часова, одржаће се поетско вече када ће се публици представити наш познати глумац Војин Ћетковић који ће кроз стихове и анегдоте присутној публици приближити љепоту писане ријечи.


У понедјељак, 13. септембра, са почетком у 19.00 часова, одржаће се програм за одрасле „Буквално тако“. Омаж о Душку говориће познати писци и пјесници: Богомир Мијатовић, Горан Врачар, Миленко Шарац, Душко Пеуља и Вид Вукелић.

Такође, у склопу ове вечери биће и промоција књиге „Слушај мене, а ради по своме“ аутора Богомира Мијатовића који ће уједно и бесједити о Душку. У музичком предаху учествује Камерни хор из Пала на челу са Јеленом Аничић, те музичари Маријана Капуран и Милош Маловић.

У уторак. 14. септембра, пјесници ће у јутарњим часовима посјетити основне школе на подручју Града Источног Сарајева и кроз програм „Триком, сликом и музиком“ одржати интерактивне часове са ученицима.

Истог дана, у 15 часова, у Културном центру Пале одржаће се промоције књиге „Побједа у зору“ ученика петог разреда Основне школе „Пале“ Лазара Јокића.

Програм се даље наставља проглашењем побједника и додјелом награда за финалисте Конкурса за најбољи литерарни рад на тему „Даљине“. У музичком дијелу учествују ученици „Школе за основно музичко образовање“ Источно Сарајево – Одјељење Пале.

Filter 2019