Sun. Sep 19, 2021
ћирилица /латиница

Од септембра повећање пензија за два одсто

Извор: Срна

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о ванредном усклађивању општег бода и пензија, чиме се пензије остварене до 31. августа повећавају за два одсто од 1. септембра.

Влада Републике Српске донијела је и Одлуку о одређивању износа најниже пензије, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу након данашње сједнице.

Износи најниже пензије одређени су тако што су износи најниже пензије исплаћене у августу повећани за два одсто, односно за исти проценат за који је извршено ванредно усклађивање.

Исплата најниже пензије према овој одлуци почиње 1. септембра.

Влада је прихватила и Информацију о реализацији пројекта додјеле подстицаја привредним субјектима за директна улагања у 2021. години.

У саопштењу се наводи да је Влада задужила Министарство финансија да у буџетској 2021. години на позицији Текући грант – подршка развоју привреде и побољшању ефикасности пословања и увођења нових технологија обезбиједи додатна 3.000.000 КМ за потребе додјеле подстицаја за директна улагања у 2021. години.

Из Владе подсјећају да су буџетом Министарства привреде и предузетништва за ове намјене планирана средства од четири милиона КМ.

Filter 2019