Wed. Sep 22, 2021
ћирилица /латиница

Новак Ђоковић почасни грађанин Никшића

Извор: Срна

Српски тенисер Новак Ђоковић почасни је грађанин Никшића, одлучено је гласовима одборника владајуће коалиције у никшићком парламенту.

Предсједник никшићке Скупштине Немања Вуковић рекао је раније да је приједлог за Ђоковића дала Kомисија за додјелу јавних признања, која је формирана на претходној сједници Скупштине.

Први човјек никшићке Скупштине рекао је да се и лично радује да Ђоковић, који је поријеклом из Никшића, а који је вансеријским талентом, радом и одрицањем постигао спортске резултате за памћење, буде проглашен за почасног грађанина.

Ђоковић је добитник и највећег општинског признања – Награде ослобођења Никшића, 18. септембар, која му је додијељена 2015.

Приједлог за додјелу Награде ослобођења поднио је Тенис клуб “Никшић”, а у образложењу је било наведено да Ђоковић вуче коријене са ових простора и да је још као дјечак своје прве тениске тријумфе остваривао и у Никшићу на отвореним првенствима, које су организовали деведесетих година.

Из Тенис клуба су тада навели и да се још у дјетињству видио изузетан таленат Ђоковића, који је успио да испише нове странице свјетског тениса и докаже свим младим људима да се само напорним радом и личним одрицањима постижу вансеријски резултати и достиже прво место на свјетској листи.

Filter 2019