Mon. Oct 25, 2021
ћирилица /латиница

Немири испред Владе Србије: Антиваксери бацили бакљу на полицију, органи реда спријечили веће сукобе

Извор: nedeljnik.rs

Док траје журка након завршене шетње у оквиру Београд Прајда, око 1.000 антиваксера, који су такође имали своју протестну шетњу улицама главног града, дошло је на исто мјесто – на плато код Владе Србије.

Убрзо је према полицији полетјела и прва бакља, преноси Блиц.

Полиција под пуном опремом потом је почела да трчи са свих крајева како би обуздала антиваксере и спријечила веће немире.

Након почетних тензија, ситуација се полако смирује. Један од антиваксерских организатора, почео је да држи говор. Након тога су се упутили даље ка Улици кнеза Милоша.

Једном полицајцу је позлило, јављају “Блицови” репортери. На лице мјеста је дошла Хитна помоћ.

Раније данас, антиваксери су са говорнице поручили да се “гнушају” Параде поноса. Гурали су се са полицијом и палили бакље, тако да је било само питање тренутка када ће доћи до нових инцидената.

Антиглобалистички и антиваксерски протест под називом „Слобода или ништа“, који је почео на Тргу Републике, био је на пола сата заустављен полицијским кордоном и оградама на почетку Теразија, које су склоњене око 18:30 часова, након што је завршена Парада поноса.

Пред полицијским кордоном су припадници десничарских организаија палили бакље и узвикивали погрдне пароле на рачун председника Вучића. На челу колоне био је истакнут транспарент „Слога биће пораз врагу“.

Filter 2019