Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

Мјере у Српској продужене до 27. септембра, грађани позвани на вакцинацију

Извор: РТРС

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона у Републици Српској, којим је досадашње мјере продужио до 27. септембра 2021. године.

Републички штаб за ванредне ситуације данас је прихватио и Информацију о расподјели 25.000 доза друге компоненте Спутњик В вакцине против вируса корона, те задужио Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу вакцина здравственим установама широм Републике Српске.

“Републички штаб позива све грађане, уколико се нису вакцинисали, да то учине што прије”, наводи се у саопштењу.

Вакцинација у Републици Српској одвија се без застоја, а обезбијеђен је довољан број вакцина против вируса корона, различитих произвођача, за грађане.

Републички штаб за ванредне ситуације наложио је Министарству унутрашњих послова и Инспекторату да интензивирају контролу спровођења мјера заштите од вируса корона.

И даље се забрањује окупљање у групама већим од 120 особа, сва приватна окупљања која се не одржавају на јавном мјесту у групама већим од 70 особа.

Такође се ограничава радно вријеме у периоду од шест до 24 часа свим угоститељским објектима за храну и пиће и приређивачима игара на срећу.

Ноћни клубови и даље могу да раде до два часа иза поноћи.

Комплетан текст закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, донесених на на данашњој сједници можете погледати ОВДЈЕ.


Filter 2019