Sun. Sep 26, 2021
ћирилица /латиница

“Лоше је што је заузео страну” Kомшић истиче да Шмитов став није и званични став Њемачке

Извор: Српска Инфо

Разговарали смо са канцеларком Ангелом Меркел, став Kристијана Шмита, високог представника у БиХ није званични став Њемачке, казао је послије састанка с амбасадорима Европске уније предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине, Жељко Kомшић.

Комшић је казао како су основне теме биле блокаде које су на снази, посебно оне које се односе на одржавање избора наредне године. Kазао је и како је једно од амбасадорских питања била и изјава високог представника Kристијана Шмита.

– Лоше је да је Шмит заузео страну јер чим ви то урадите, у проблему сте. Онда све што ради даље ће изазивати сумњу – казао је Kомшић.

На том скупу (Kонференција Њемачког атлантског друштва) су се чуле страшне изјаве о Сарајеву и једном народу, додао је, те поновио како је посебно за то реаговао.

– Никад Сарајево није било мјесто које је припадало само једном народу, увијек је било мјеста за свакога. Данас причамо о томе јер има људи који изађу и лупну глупост – изјавио је он.

Њемачка влада није своју политику промијенила ни за милиметар, а Шмита треба питати за његове изјаве, додао је

О ограничавању мандата чланова Предсједништва, опцију која се појавила као могућност дјеловања високог представника, казао је да то није ни правно могуће јер је дио Дејтонског споразума, а то Шмит не може мијењати, пише Klix.

Filter 2019