Thu. Oct 21, 2021
ћирилица /латиница

Лажно пријавио крађу ауто дијелова, извршиоци лишени слободе

Извор: Полицијска управа Источно Сарајево

Полицијски службеници Полицијске станице Источно Ново Сарајево лишили су слободе два лица из Фоче и то Д.С. због основа сумње да је починио кривично дјело „Лажно пријављивање кривичног дјела“ и М.Р. због основа сумње да је починио кривично дјело „Тешка крађа“, док је за лицем Ђ.В. из Гацка расписана потрага и за истим се интензивно трага, због кривичног дјела „Тешка крађа“.

Лице Д.С. се сумњичи да је дана 16.09.2021. године лажно пријавио да су му непознати извршиоци на паркинг простору, у улици Николе Тесле у Источном Новом Сарајеву оштетили возило „Golf 7“, отуђивши више дијелова са и из истог.

Оперативним радом полицијски службеници дошли су до сазнања да су лица Д.С., М.Р. и Ђ.В. по претходном договору припремили возило за лакше отуђење дијелова, исте отуђили, те сакрили у кући код лица М.Т. из Пала.

На основу наредебе Основног суда у Сокоцу, а уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, дана 17.09.2021. године у Палама извршен је претрес куће и помоћних објеката, које користи М.Т. којом приликом су пронађени и одузети наведени ауто дијелови, чиме је лице М.Т. починило кривично дјело „Прикривање”.

Након документовања предмета надлежном тужилаштву ће против Д.С., М.Р., Ђ.В. и М.Т. бити достављен извјештај за наведена кривична дјела.

Filter 2019