Thu. Aug 11, 2022
ћирилица /latinica

Krulj osvojio srebro i bronzu na Memorijalu “Miodrag Mićo Mirčetić”

Izvor: katera.news

Balkanski šampion i vicešampion svijeta u dizanju tegova (powerlifting) Goran Krulj iz Pala proteklog vikenda osvojio je dvije medalje na Memorijalu “Miodrag Mićo Mirčetić”, održanom u Doboju.

Krulj je na ovom takmičenju nastupio u kategoriji benč pres i čučanj +95 kilograma, gdje je u čučnju osvojio srebro sa 270 kilograma, a u benču bronzanu medalju sa 203 kilograma.

– Na ovom memorijalu, za koji slobodno mogu reći da se radi o jednom od najjačih takmičenja, sam nastupio bez ikakvih prethodno odrađenih priprema. Konkurencija je bila žestoka, pogotovo u benč presu i čučnju – kaže za Kateru Krulj.

On dodaje su na pomenutom takmičenju nastupili i Paljani Božo Živković, koji je osvojio srebro podigavši 213 kilograma u kategoriji +95, te Tomislav Mijović koji je podigao 140 kilograma u kategoriji +85, oba u benč presu.

Slika

– Veliku zahvalnost na korisnim savjetima pred ovo takmičenje dugujemo Bojanu Krulju, s obzirom da je on magistar sporta, njegovo znanje nam je itekako bilo od velike koristi na ovom takmičenju – kaže Krulj.

Krulj ističe da su im veliku pomoć pred odlazak na takmičenje pružili sponzori, fitnes centar “Sparta” i Dejan Kojić.

Goran Krulj je balkanski šampion i vicešampion svijeta u dizanju tegova (powerlifting), gdje je Balkansko prvenstvo u Bijeljini osvojio 2019. godine u kategoriji benč pres, a srebro na Svjetskom prvenstvu 2017. godine u Sarajevu.

Takođe, na Balkanskom prvenstvu 2016. godine okitio se bronzanom medaljom.

Filter 2019