Sat. Oct 16, 2021
ћирилица /латиница

Круљ освојио сребро и бронзу на Меморијалу “Миодраг Мићо Мирчетић”

Извор: katera.news

Балкански шампион и вицешампион свијета у дизању тегова (powerlifting) Горан Круљ из Пала протеклог викенда освојио је двије медаље на Меморијалу “Миодраг Мићо Мирчетић”, одржаном у Добоју.

Круљ је на овом такмичењу наступио у категорији бенч прес и чучањ +95 килограма, гдје је у чучњу освојио сребро са 270 килограма, а у бенчу бронзану медаљу са 203 килограма.

– На овом меморијалу, за који слободно могу рећи да се ради о једном од најјачих такмичења, сам наступио без икаквих претходно одрађених припрема. Конкуренција је била жестока, поготово у бенч пресу и чучњу – каже за Катеру Круљ.

Он додаје су на поменутом такмичењу наступили и Паљани Божо Живковић, који је освојио сребро подигавши 213 килограма у категорији +95, те Томислав Мијовић који је подигао 140 килограма у категорији +85, оба у бенч пресу.

Слика

– Велику захвалност на корисним савјетима пред ово такмичење дугујемо Бојану Круљу, с обзиром да је он магистар спорта, његово знање нам је итекако било од велике користи на овом такмичењу – каже Круљ.

Круљ истиче да су им велику помоћ пред одлазак на такмичење пружили спонзори, фитнес центар “Спарта” и Дејан Којић.

Горан Круљ је балкански шампион и вицешампион свијета у дизању тегова (powerlifting), гдје је Балканско првенство у Бијељини освојио 2019. године у категорији бенч прес, а сребро на Свјетском првенству 2017. године у Сарајеву.

Такође, на Балканском првенству 2016. године окитио се бронзаном медаљом.

Filter 2019