Mon. Sep 20, 2021
ћирилица /латиница

Кренули на Цетиње са оружјем и дрогом, ухапшена једна особа

Извор: Срна

Полиција је у Никшићу данас ухапсила једну особу због оружја, а против друге поднијела кривичну пријаву због дроге, а обје су током саслушања рекле да су кренуле на Цетиње како би присуствовале протестном скупу због најављеног устоличења Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Из цроногрске Управе полиције саопштено је да је данас у 11.20 часова никшићка полиција у мјесту Богетићи при контроли возила “мерцедес” никшићких регистарских ознака код лица чији су иницијали Р.Б. /30/ пронашли 10 грама кокаина, док је код Љ.Ж. /40/ пронађен пиштољ марке “бернардели” калибра 7,65 милиметара са 13 комада муниције.

У саопштењу Управе полиције се наводи да је полиција приликом контроле возила пронашла и шест заштитних маски, три бибер спреја, метални бокс, дрвену палицу, 62 металне куглице и мајице.

О догађају је обавијештен државни тужилац који је наложио хапшење Љ.Ж. због сумње да је извршио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, а да се против Р.Б. поднесе кривична пријава за кривично дјело неовлашћена производња држање и стављање у промет дроге.

– Од наведених лица прикупљена су обавјештења у којима су изјавили да су се упутили у правцу Цетиња како би присуствовали протестном скупу због најављеног устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија – наведено је у саопштењу.

Filter 2019