Thu. Aug 11, 2022
ћирилица /латиница

Источно Сарајево: Повећан број пацијената са симптомима акутне респираторне инфекције

Извор: Срна

На подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа повећан је број пацијената са симптомима акутне респираторне инфекције, као и лица заражених вирусом корона, изјавио је Срни доктор у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић.

Васиљевић је рекао да је током јучерашњег дана у ковид амбуланти прегледано 70 пацијената, а 62 данас.

“Тренутно имамо активних 59 случајева заразе вирусом корона, а под здравственим надзором је 395 лица. Од тих 59 лица само 12 прима ињекциону терапију, што указује на то да је већи број заражених има лакшу клиничку слику”, навео је Васиљевић.

Према његовим ријечима, заражених има и међу средњошколцима и основцима, па су поједина одјељења стављена у изолацију.

Васиљевић наглашава да је неколико пацијената упућено на болничко лијечење, а да је, према расположивим информацијама, већина њих враћена на кућно лијечење.

Када је ријеч о процесу вакцинације, Васиљевић, који је координатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља, истиче да се овај процест одвија свакодневно у обиму од око 50 до 60 лица.

“Располажемо свим врстама вакцина. Данас смо добили и другу компоненту `спутњика ве` за грађане који су вакцинисани у јулу, али ћемо овим контигентом ревакцинисати и дио људи који је вакцинисан у првој половини августа”, рекао је Васиљевић.

Васиљевић је подсјетио да се вакцинација обавља без заказивања, али да због посебног режима хладног ланца, грађани који желе да приме “спутњик ве” и “фајзер” треба претходно да се најаве на вакциналном пункту.

Filter 2019