Fri. Sep 24, 2021
ћирилица /latinica

Istočno Sarajevo: Danas revakcinacija “sputnjikom ve”

Izvor: Srna

U sportskoj dvorani u Istočnom Novom Sarajevu danas se vrši vakcinacija drugom komponentom “sputnjika ve” lica koja su prvu komponentu primila u junu.

“Na vakcinaciju je pozvano oko 1.000 ljudi”, rekao je koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja u Istočnom Sarajevu Danko Vasiljević.

Do sada je u Domu zdravlja Istočno Sarajevo prvu dozu vakcine protiv virusa korona primilo 6.289 ljudi, dok je revakcinisano ukupno 5.109 lica, pri čemu je u ovoj sedmici prvom dozom vakcinisano 157, a revakcinisano 250 lica.

Vasiljević je naglasio da vakcinalni punkt prekoputa Doma zdravlja u Istočnom Sarajevu i iduće sedmice nastavlja sa radom od 8.00 do 13.00 časova, gdje se mogu javiti svi zainteresovani za vakcinaciju.

“Planirano je da iduće sedmice vakcinaciju vršimo `sputnjikom`, `sinofarmom` i `fajzerom`, a u raspodjeli imamo i `astra zeneku`”, naveo je Vasiljević i objasnio da je, zbog postupka čuvanja i primjene, kako bi se maksimalno ekonomično iskoristile raspoložive vakcine, najava na vakcinalnom punktu potrebna za vakcinaciju “sputnjikom ve”, “astra zenekom” i “fajzerom”.

On je naveo da će na istom punktu iduće sedmice biti vršena i revakcinacija onih koji su prve doze navedenih vakcina primili u avgustu.

“Planirali smo da zadužimo timove porodične medicine u područnim ambulantama da prikupe spiskove zainteresovanih za primanje vakcine kako bi u tim ambulantama izvršili njihovu vakcinaciju, čime bi bilo olakšano, posebno, starijim ljudima”, rekao je Vasiljević.

Vasiljević je istakao da je u planu, ukoliko Dom zdravlja bude imao dovoljno kadra s obzirom na to da se epidemiološka situacija pogoršava, da se privrednim subjektima ponudi vakcinacija zaposlenim u njihovom radnom prostoru.

“Poslaćemo zvanični poziv privrednim subjektima u opštinama Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža da se jave i pošalju spiskove zaposlenih koji se nisu još vakcinisali, a žele”, naveo je Vasiljević.

Filter 2019