Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /латиница

Источно Сарајево: Данас ревакцинација “спутњиком ве”

Извор: Срна

У спортској дворани у Источном Новом Сарајеву данас се врши вакцинација другом компонентом “спутњика ве” лица која су прву компоненту примила у јуну.

“На вакцинацију је позвано око 1.000 људи”, рекао је координатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља у Источном Сарајеву Данко Васиљевић.

До сада је у Дому здравља Источно Сарајево прву дозу вакцине против вируса корона примило 6.289 људи, док је ревакцинисано укупно 5.109 лица, при чему је у овој седмици првом дозом вакцинисано 157, а ревакцинисано 250 лица.

Васиљевић је нагласио да вакцинални пункт прекопута Дома здравља у Источном Сарајеву и идуће седмице наставља са радом од 8.00 до 13.00 часова, гдје се могу јавити сви заинтересовани за вакцинацију.

“Планирано је да идуће седмице вакцинацију вршимо `спутњиком`, `синофармом` и `фајзером`, а у расподјели имамо и `астра зенеку`”, навео је Васиљевић и објаснио да је, због поступка чувања и примјене, како би се максимално економично искористиле расположиве вакцине, најава на вакциналном пункту потребна за вакцинацију “спутњиком ве”, “астра зенеком” и “фајзером”.

Он је навео да ће на истом пункту идуће седмице бити вршена и ревакцинација оних који су прве дозе наведених вакцина примили у августу.

“Планирали смо да задужимо тимове породичне медицине у подручним амбулантама да прикупе спискове заинтересованих за примање вакцине како би у тим амбулантама извршили њихову вакцинацију, чиме би било олакшано, посебно, старијим људима”, рекао је Васиљевић.

Васиљевић је истакао да је у плану, уколико Дом здравља буде имао довољно кадра с обзиром на то да се епидемиолошка ситуација погоршава, да се привредним субјектима понуди вакцинација запосленим у њиховом радном простору.

“Послаћемо званични позив привредним субјектима у општинама Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа да се јаве и пошаљу спискове запослених који се нису још вакцинисали, а желе”, навео је Васиљевић.

Filter 2019