Fri. Oct 15, 2021
ћирилица /латиница

Источна Илиџа: Јавни позив за суфинансирање пластеника

Извор: Срна

Општина Источна Илиџа суфинансираће по 30 одсто вриједности старт пакета за кориснике пројекта конкурентности у руралним подручјима, односно пластеника 100 метара квадратних са системом за наводњавање, а конкурс је отворен до 30. септембра.

Старт пакет се односи на пластеник од 100 метара квадратних са комплетном опремом за наводњавање “кап по кап” и монтажу.

Набавка пластеника се реализује путем Пројекта конкурентности у руралним подручјима кроз проширење пословног плана “Узгој поврћа у заштићеном простору”, који се суфинансира средствима Међународног фонда за развој пољопривреде /ИФАД/ и општине Источна Илиџа, а спроводи га Јединица за координацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

ИФАД пројекат финансира 40 одсто вриједности старт пакета, односно 50 одсто уколико су подносиоци захтјева жене или млађи од 35 година, наводи се на званичној страници општине Источна Илиџа.

Општина Источна Илиџа финансира 30 одсто вриједности старт пакета, колико финансирају и корисници пројекта, односно 20 одсто жене или млађи од 35 година.

Право учешћа у Програму за додјелу трећег старт пакета путем суфинансирања имају заинтересовани грађани општине Источна Илиџа који имају пребивалиште на подручју ове општине, као и лица која нису корисници првог и другог старт пакета.

Предност приликом додјеле старт пакета путем суфинансирања имају незапослене особе, млади људи и млади брачни парови, социјално и материјално угрожене особе, запослени грађани са ниским мјесечним примањима.

Заинтересовани грађани требају да се јаве у Одјељење за привреду и друштвене дјелатности општине Источна Илиџа на број телефона 057/316-026 најкасније до 30. септембра, гдје могу добити упутства за попуњавање анкетног листића и аплицирати за пакет

Filter 2019