Wed. Oct 20, 2021
ћирилица /латиница

Источна Илиџа: Стипендије за 42 успјешна студента

Извор: Срна

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић потписао је данас уговоре о стипендирању са 42 успјешна студента са подручја ове локалне заједнице, укупне вриједности 42.000 КМ.

Божовић је новинарима рекао да ће студентима до краја године бити исплаћено по 1.000 КМ у четири мјесечне рате.

„Првобитно је било планирано стипендирање 30 студената, међутим, 42 је испунило услове и онда смо одлучили да списак проширимо и из буџета општине обезбиједимо додатна средства“, објаснио је Божовић.

Он је најавио ће од вишка буџетских средстава бити стипендирани и студенти који припадају неким социјалним категоријама.

Студент треће године фармације Његош Параш, који већ другу годину прима ову стипендију, сматра да општина стипендирањем побољшава статус младих јер трошкови студија нису мали.

„Ово је добар подстицај студентима и желим да захвалим општинском руководству на подршци“, нагласио Параш.

Бруцош на Електротехничком факултету Универзитета у Београду Срђан Лучић, који је општинску стипендију добио као студент генерације у Средњошколском центру Источна Илиџа, рекао је да ће му ова финансијска подршка много значити у даљем школовању.

Студент Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду Теодора Фржовић рекла је да јој стипендија много значи у школовању и даје јој подстрек да буде што успјешнија.

Filter 2019