Mon. Oct 25, 2021
ћирилица /латиница

Изложба Милоша Поповића 22. септембра у Београду

Извор: ФИЛТЕР

Академски сликар Милош Поповић из Источног Сарајева у сриједу, 22. септембра, у 19.00 часова отвара самосталну изложбу ”Простор тишине” у Кући краља Петра I у Београду. Ово је Милошева прва самостална изложба у Београду и долази као својеврсно признање за сав досадашањи успјешан рад нашег суграђанина.

Милош каже да му је изузетна част излагати у овом простору јер се ради о стогодишњој породичној вили, у којој је живио краљ Петар 20-тих година прошлог вијека. Претворена је у репрезентативан, високо функционалан објекат намјењен организацији програма и догађаја у области културе.

”Ово је моја шеста самостална изложба, а четврта из циклуса “Простор тишине”. Представићу се са 11 слика рађених уљем на платну, насталих у задње 4 године. Дуги низ година у мени тиња жеља за излагањем у Београду. Више је разлога који ме везују за тај град. Годинама уназад нисам пропуштао све значајније догађаје везане за ликовну умјетност. Од периода када је Народни музеј био затворен и само понекад отварао један мањи дио поводом ретроспективних изложби (Паја Јовановић, Влахо Буковац), до отварања Музеја савремене умјетности, легата Петра Лубарде, Изложбе Алберта Дирера и његових савременика у конаку Kнегиње Љубице. Све то су догађаји због којих сам радо долазио. Затим познатства са београдским умјетницима. Све то скупа ме учврстило у намјери да свој рад изложим пред београдском публиком.”, истакао је Поповић.

Filter 2019