Fri. Sep 24, 2021
ћирилица /latinica

Dušanu Pejiću nagrada Matice srpske “Ljubomir Stojanović”

Izvor: Srna

Stručni žiri za dodjelu Nagrade “Ljubomir Stojanović” Matice srpske donio je jednoglasnu odluku da prvu nagradu dodijeli Srebreničaninu Dušanu Pejiću sa Filozofskog fakulteta Pale za rad “Jezičko-stilske dominante u romanu ‘Naše tamnovanje’ Jezdimira Dangića”, potvrdio je Pejić Srni.

Drugu nagradu osvojila je Tamara Đurić sa Filološkog fakulteta u Beoradu za rad “Jezička slika deteta u Rečniku kosovsko-metohijskog dijalekta Gligorija Elezovića”.

Treća nagrada pripala je Maji Stepanov sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu za rad “Imenička sintagma sa nadležnim determinatorom u Andrićevoj zbirci pripovjedaka ‘Beogradske priče'” i Marini Bagi sa Filološkog fakulteta u Beogradu za rad “O sintaksičkom i semantičkom ponašanju glagola ostaviti”.

Uručenje nagrade biće održano 1. novembra u 12.00 časova u svečanoj sali Matice srpske.

Ovo je jedna u nizu nagrada koje je za svoje rezultate u učenju, književnom stvaralaštvu i na školskim takmičenjima, te kao mladi guslar, Pejić dobio.

Pejić je rekao Srni da mu ova nagrada predstavlja potvrdu njegovih dosadašnjih rezultata i podstiče ga na dalji rad i usavršavanje u struci.

Pejić je u prethodnih desetak godina dobio brojna priznanja za svoje rezultate u učenju, književnom stvaralaštvu i na školskim takmičenjima, te kao mladi guslar, a dobitnik je Amblema zastava Republike Srpske za uspjeh u obrazovanju i promovisanju srpske kulture koje mu je dodijelila predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Pejić je bio student generacije i proglašen je za najboljeg studenta Katedre za srbistiku od osnivanja Filozofskog fakulteta na Palama. Završio je master studije srpskog jezika i kao student generacije dobio zaposlenje u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva u Istočnom Sarajevu.

Filter 2019