Mon. Sep 20, 2021
ћирилица /латиница

Душану Пејићу награда Матице српске “Љубомир Стојановић”

Извор: Срна

Стручни жири за додјелу Награде “Љубомир Стојановић” Матице српске донио је једногласну одлуку да прву награду додијели Сребреничанину Душану Пејићу са Филозофског факултета Пале за рад “Језичко-стилске доминанте у роману ‘Наше тамновање’ Јездимира Дангића”, потврдио је Пејић Срни.

Другу награду освојила је Тамара Ђурић са Филолошког факултета у Беораду за рад “Језичка слика детета у Речнику косовско-метохијског дијалекта Глигорија Елезовића”.

Трећа награда припала је Маји Степанов са Филозофског факултета у Новом Саду за рад “Именичка синтагма са надлежним детерминатором у Андрићевој збирци приповједака ‘Београдске приче'” и Марини Баги са Филолошког факултета у Београду за рад “О синтаксичком и семантичком понашању глагола оставити”.

Уручење награде биће одржано 1. новембра у 12.00 часова у свечаној сали Матице српске.

Ово је једна у низу награда које је за своје резултате у учењу, књижевном стваралаштву и на школским такмичењима, те као млади гуслар, Пејић добио.

Пејић је рекао Срни да му ова награда представља потврду његових досадашњих резултата и подстиче га на даљи рад и усавршавање у струци.

Пејић је у претходних десетак година добио бројна признања за своје резултате у учењу, књижевном стваралаштву и на школским такмичењима, те као млади гуслар, а добитник је Амблема застава Републике Српске за успјех у образовању и промовисању српске културе које му је додијелила предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

Пејић је био студент генерације и проглашен је за најбољег студента Kатедре за србистику од оснивања Филозофског факултета на Палама. Завршио је мастер студије српског језика и као студент генерације добио запослење у Заводу за уџбенике и наставна средства у Источном Сарајеву.

Filter 2019