Sat. Sep 18, 2021
ћирилица /латиница

Др Благојевић: “Хрвоје злоупотријебио моје податке, изнио неистине и угрозио моју каријеру”

Извор: ФИЛТЕР/В.Ч.,М.К.

“На приватном фејсбук профилу особа под именом Хрвоје Вуксановић је злоупотријебио моје личне податке и објавио лажни пост у коме износи бројне неистине и нарушава односе у општини Пале, у самом
Демократском савезу као и моје личне и пријатељске односе са господином Станишићем”, рекао је др Предраг Благојевић, одборник ДЕМОС-а у СО Пале.

Он је додао да је данас у Полицијској управи поднио кривичну пријаву због злоупотребе личних података, а додаће и друго дјело кривично дјело –  узбуњивање јавности и објава лажних података о полицијским органима.

“Особу уопште не познајем, а пошто је злоупотријебила моје име, желим да кажем нешто поближе о тој особи. Господин Вуксановић је син Младена Вуксановића, познатог србофоба који је написао дневник најгнуснијих лажи о Палама у одбрамбено-отаџбинском рату. Поднаслов тог дневника се зове “111 дана са убицама Сарајева”. Вуксановић у том дневнику пореди Паљане са нацистима,а локалну власт са Хитлером и са гнушањем говори о својим тадашњим суграђанима. Драги Паљани који сте пријатељи на фејсбуку са дотичним Хрвојем, добро се замислите ко вам је пријатељ. Ово је наставак политике против моје породице и генетске мржње оних који су покушавали да искоријене моју породицу 1914. када су сви отјерани у логор. У Другом свјетском рату су нам куће два пута паљене и убијен ми је прађед Ристо и ђед Богдан.
Ово је наставак геноцидне политике само другим и финијим средствима”, навео је Благојевић.

Он је додао “да се Хрвоје Вуксановић пријавио да буде свједок наводних злочина у улици Васе Мискина.” Благојевић тврди да је Вуксановић послао  дописе Тужилаштву БиХ и  градоначелници Сарајева, гдје се нуди да разоткрије ко стоји иза дешавања у улици Васе Мискина у мају 1992. године.

“Дакле, јасна је нит која повезује ове антисрбе и србомржњу на нашем подручју. Нажалост поједини Паљани су подржали овај натпис. Ја шта год да сам до сада имао, у смислу примједби што се тиче моје партије, све сам рекао и ништа нисам изоставио. А увијек сам наилазио на разумијевање. Ја господина Станишића и његову цијелу породицу знам преко 30 година”, изјавио је Благојевић.

Говорећи о тужби, навео је да је видио да особа коју ће тужити продаје плац на Раковцу за 39.000 евра, те да ће тај износ захтијевати.

“Таман тај износ да ми испалти
за огромну душевну бол и страх који сам преживио. Тај износ ћу уплатити за обнову Цркве Светог Николе у Петрињи која је порушена земљотресом”, рекао је Благојевић.

Оставио је, каже, отворена врата и рок Вуксановићу да у наредних седам дана објави деманти и извињење.

Посебно га је, напомиње, узнемирило то је Вуксановић осим објаве на свом фејсбук профилу, исти текст у форми мејла послао на адресе Дома здравља Пале и Клиничког центра Републике Српске.

“Угрозио је моју каријеру и моју породицу”, каже на крају др Благојевић.

Filter 2019