Wed. Oct 20, 2021
ћирилица /latinica

Gujon: Za 10 dana kampanje za zaštitu imovinskih prava Srba u FBiH više od 500 poziva

Izvor: Srna

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon izjavio je da je za deset dana kampanje Srbije i Republike Srpske za zaštitu imovinskih prava Srba u Federaciji BiH stiglo više od 500 poziva Srba, što je već sada 10 odsto ukupnog broja ljudi koji su se javili tokom prethodne 3,5 godine.

Gujon je istakao da očekuje da taj broj raste još više u narednom periodu, zahvaljujući dodatnom oglašavanju na društvenim mrežama i angažovanju svakoga u dijeljenju ovih informacija.

– Hvala svima na velikoj podršci, nastavićemo ovim tempom u narednom periodu, nema odustajanja – istakao je direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, koja djeluje pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

U FBiH u toku je usklađivanje podataka o nekretninama katastra i zemljišne knjige, takozvana harmonizacija podataka, objavljeno je na sajtu Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Prilikom ovog procesa pripadnici srpskog naroda mogu da izgube pravo na imovinu, koja je u njihovom vlasništvu ili posjedu.

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu poziva sve pripadnike srpskog naroda porijeklom iz FBiH koji se nalaze u dijaspori da se jave na telefone +387 55490940 ili Viber i Vocap: + 387 65 090-040.

Srbi porijeklom iz FBiH koji se nalaze u dijaspori mogu da se obrate i putem mejla: banjaluka@rgurs.org, Fejsbuka i Instagrama @kancelarijezapravnupomoc.

Oni mogu da se obrate i Odboru za zaštitu prava Srba u FBiH na adrese: odborzazastitupravasrbaufbih@gmail.com ili putem Fejsbuka @srbiufederacijibih ili Tvitera TW @OdborF.

Filter 2019