Mon. Sep 20, 2021
ћирилица /латиница

Вучић: Србија неће подржати никакве приче о смјени Додика

Извор: РТРС

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да не вјерује да ће бити иницијатива за смјену српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и да Србија тако нешто неће прихватити.

– Неће бити таквих одлука, готово сам сигуран. Не вјерујем да ће их бити пошто познајем Кристијана Шмита, а ако то уради, Србија то неће прихватити. Нећемо прихватити да неко други са стране намеће народну вољу. То је толико опасно да немам ријечи. Замислите да је Додик то тражио за неког од њих – рекао је Вучић у директном обраћању из Словеније.

Вучић је нагласио да “говори ово на озбиљан начин”.

– Већ пуно пута сам покушао да покренем важан дијалог између Срба и Бошњака. Морамо да се поштујемо и да размишљамо о будућности. Када говоримо о смјени Додика, увијек ће се потезати прича о Сребреници. Нудио сам ту врсту стратешког дијалога и послије линча у Сребреници прије пет-шест година. Неке теме су неприхватљиве за српски народ. Србија неће прихватити одлуку да Додик буде смијењен, уколико дође до тога – објаснио је Вучић, пренијеле су Новости.

Предсједник Србије борави у Словенији и учествоваће сутра на Бледском стратешком форуму који традиционално окупља лидере региона и земаља чланица ЕУ, као и представнике европских институција.

Вучић ће учествовати на првом лидерском панелу Форума под називом “Будућност Европе – одољети и истрајати”, саопштено је из прес службе предсједника Србије.

Он ће током Форума имати и билатералне сусрете са предсједником Словеније Борутом Пахором, предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.


Filter 2019