Wed. Sep 22, 2021
ћирилица /латиница

Вишковић: Нова инвестиција из Русије вриједна 75 милиона КМ

Извор: Срна

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић данас је на крају посјете Санкт Петербургу са руководством компаније “СПГ Гаспром” договорио оснивање заједничког предузеће које ће бити носилац пројекта изградње постројења за утечњавање природног гаса у Зворнику, што је инвестиција вриједна 75 милиона КМ.

“Република Српска ће овим добити још једну инвестицију у области гаса са руским партнерима. На састанку смо дефинисали одређене детаље, које треба да усагласимо како би што прије кренули у инвестицију”, рекао је Вишковић.

Према његовим ријечима, у току је израда идејног пројекта и врло брзо се очекује његова реализација.

Он је рекао да је разговарано о наставку сарадње са компанијом “СПГ Гаспром”, с циљем изградње постројења за утечњавање природног гаса у Зворнику.

“Наши партнери су обезбиједили земљиште у Зворнику, на којем је планирана изградња овог постројења, а ријеч је о инвестицији вриједној 75 милиона КМ”, рекао је Вишковић.

На састанку је разговарано о споразуму који је потписан 2017. године са овом компанијом, која се бави развојем пројеката за утечњавање природног гаса, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

У оквиру посјете Санкт Петербургу, Вишковић је јуче разговарао са губернатором ове области Александром Бегловом и са руководством компаније “Лудинг”.

Вишковић и делегација Републике Српске почели су у понедјељак, 6. септембра, посјету Санкт Петербургу.

У делегацији Републике Српске, осим Вишковића, су и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, директор “Електропривреде” Лука Петровић, директор предузећа “ГасРС” Љубо Гламочић, предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић, предсједник Уније послодаваца Саша Тривић, директор винарије “Јунгић” Маријана Јунгић, те директор предузећа “Петропројект” Далибор Петровић.

Filter 2019